
| Adı: | Hassas Terazi |
| Marka: | PRECISA |
| Model: | XB220A |
| Kapasite / Teknik Özellik: | Teknik Özellikler Kapasite : 220 gr Hassasiyet : 0,0001 gr / 0,1 mg Dara Alanı : 220 g Doğrusallık ± : 0,2 mg Cevap Süresi : 10 sn Ekran Tipi : FLD & LCD Ebat W/D/H : 210 x 340 x 345 mm Kefe Yapısı : Cr-Ni Paslanmaz 80 mm dairesel Kalibrasyon Tipi : Tam otomatik, dahili zaman ayarlı kalibrasyon Rüzgarlık : 260 mm, 3 Farklı yönden sürgülü ve kapaklı Net ağırlık : 6,9 kg |
| Uygulama: | 1. Terazi önünde bulunan su terazisinin hava kabarcığı kontrol edilerek ortada olması sağlanır. Tartım aralarında, teraziye yanlışlıkla çarpıldığında, kapak açılırken hareket etmesi vb. durumlarda hava kabarcığı kontrol edilir. 2. Cihaz "ON / OFF" butonuna basılarak devreye alınır ve bir süre beklenir. 3. Cihaz kontrolünü tamamladıktan sonra ekranda “0.00g” görülür ve terazi tartıma hazır edilir. Her tartımdan önce ‘’ O/T’’ tuşu ile terazi sıfırlanır. 4. Ekranda “0.00 g” yazınca, içerisine tartım yapılacak olan kap terazi üzerine konur ve sağ-altta yer alan “O/T ” tuşuna basılır. 5. Ekranda tekrar “0.00 g” yazısı görüldükten sonra kabın içerisine tartımı yapılacak malzeme konur. 6. Tartım işlemi bitince, yine gösterge tablosunda yer alan “ON / OFF” tuşuna basılır. |
| Sorumlu: | Prof. Dr. Hasan TEMİZ |
| Cihaz Durumu: | |
| Diğer: | |
| Taşınır Kodu: | 253.3.4.1.1-80 |
| Fotoğraflar: |
|
| Adı: | Süt Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı - I (L410) |
| Bağlı Olduğu Kurum: | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ |
| Laboratuvar Sorumlusu: | Prof. Dr. Hasan TEMİZ |
| e-Posta: | hasant@omu.edu.tr |
| Posta Adresi: | Ondokuz Mayıs Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü - 55139 Kurupelit/Atakum/SAMSUN |
| Telefon: | 03623121919 - |